EtusivuKL-LämpöAsiakaskokemuksia ja referenssejämme

Asiakastyytyväisyys etusijalla

KL-Lämmössä päähuomio on asiakkaassa. Mittaamme asiakastyytyväisyyttä ja kehitämme kaikkea toimintaamme sen perusteella, mikä tuottaa asiakkaalle arvoa – onhan asiakkaidemme menestyminen lopulta ainoa asia, joka oikeuttaa olemassaolomme.

Tavoitteemme on rakentaa asiakkaidemme kanssa pitkäaikaista yhteistyötä ja kumppanuutta, minkä myötä voimme saavuttaa syvän ymmärryksen asiakkaiden yksilöllisistä tarpeista ja vaatimuksista. Haluamme varmistaa, että asiakas saa häntä parhaiten hyödyttävät ratkaisut, joka ikinen kerta.

”Me KL-Lämmössä haluamme tunnistaa myös asiakkaiden piilossakin olevat tarpeet ja toiveet ennakoivasti, jotta asiakas sitoutuisi meihin myös pitkällä tähtäimellä.”

Asiakaskokemuksia

Woikoski Oy:n asiakaskokemus

KL-Lämpö Oy:n ja Woikoski Oy:n monipuoliseen yhteistyöhön kuuluu esimerkiksi KL-Lämmön suorittamat vaihtimien pesut Woikosken voimalaitoksella. Woikosken prosessipäällikkö Ville Vesterisen mukaan KL-Lämmön palveluiden käyttö säästää aikaa ja rahaa.

Lue koko juttu ›

Energytechin asiakaskokemus

Energiateknisten järjestelmien asennuksiin ja huoltoon erikoistunut Energytech toimii Turussa, Salossa ja Tampereella. KL-Lämmön ja Energytechin yhteistyö alkoi vuonna 2016. Käytännössä Energytech saa KL-Lämmöltä kaikki tarvitsemansa palvelut, jotka liittyvät höyrykattiloiden vesianalytiikkaan.

Lue koko juttu ›

ARE Oy:n asiakaskokemus

Suomen suurin talotekniikkaurakoitsija ARE Oy ja KL-Lämpö Oy ovat tehneet yhteistyötä kiinteistötekniikan lämmönsiirtojärjestelmien parissa jo yli 20 vuotta. KL-Lämpö toteuttaa AREn kohteisiin esimerkiksi verkostojen puhdistuksia, suojauksia ja liuostäyttöjä.

AREn Petri Kovamäki kertoo olevansa tyytyväinen yhteistyön sujuvuuteen ja suosittelee KL-Lämmön palveluita myös muille.

Lue koko juttu ›

Viafin Servicen asiakaskokemus

KL-Lämpö on tehnyt yhteistyötä Viafin Servicen kaasuliiketoiminnasta vastaavan Viafin GAS Oy:n kanssa vuodesta 2019. Tarkasti räätälöity palvelukokonaisuus liittyy kaasuasemien lämmityspiirien ennakoivaan kunnossapitoon. Viafin GAS Oy:n tekninen asiantuntija Timo Nurhonen kiittelee KL-Lämmön aktiivista palveluasennetta ja saumatonta yhteistyötä huoltovarmuuden nakökulmasta kriittisten kohteiden huollossa.

Lue koko juttu ›

Caverionin asiakaskokemus

Sulkavuoren keskuspuhdistamohankkeen LVI- ja sähköurakoitsijana toimiva Caverion valitsi KL-Lämmön kumppanikseen toteuttamaan lämmönsiirtoverkostojen käyttöönottopesut ja liuostäytöt.

Caverionin projektipäällikkö Teemu Lemmetty on tyytyväinen KL-Lämmön tarjoamaan palvelukokonaisuuteen ja henkilöstön ammattitaitoon.

Lue koko juttu >

Kuopion Tilapalveluiden asiakaskokemus

Kuopion Tilapalvelut huolehtii Kuopion kaupungin kiinteistöissä olevien glykoliverkostojen kunnossapidosta.

Tilapalveluiden talotekniikka-asiantuntija Janne Ratilainen on huomannut, että KL-Lämmön palvelut ja tuotteet parantavat glykolijärjestelmien energiatehokkuutta ja toimintavarmuutta.

Lue koko juttu >

Referenssit

Vedenkäsittelypalveluitamme hyödynnetään suurteollisuudessa, pk-teollisuudessa, voimalaitoksissa ja kiinteistöjen kunnossapidossa niin yksityisellä kuin julkisella puolella.

Kerromme mielellämme lisää alla olevista ja muista toteuttamistamme hankkeista.

Ota meihin yhteyttä ›

Teollisuus

Kiinteistötekniikka

  • Teollisuus-, liike- ja asuinkiinteistöjen omistajat
  • Kiinteistöjen hallinnoinnista ja kunnossapidosta vastaavat
  • LVI-alan yritykset (LVI-tukut, -urakoitsijat, -liikkeet)
  • Are, Caverion

Asiakastyytyväisyystutkimus

Pyrimme jatkuvasti parantamaan toimintaamme asiakkaitamme paremmin palvelevaksi, ja siksi mittaamme asiakastyytyväisyyttä säännöllisesti. Teettämällä asiakastyytyväisyystutkimuksen ulkopuolisella, riippumattomalla taholla selvitämme, mitä asiakkaamme ovat aidosti meistä mieltä.

Viimeisimmän asiakastutkimuksen meille toteutti Pajakon Oy alkuvuodesta 2024. Tutkimuksen kohderyhmään kuuluivat KL-Lämpö Oy:n olemassa olevat asiakkaat.

Tutkimuksen mukaan KL-Lämmön asiakastyytyväisyys ja NPS-luku (suositteluindeksi) ovat molemmat korkeammalla tasolla kuin missään aikaisemmassa tutkimuksessa. Asiakastyytyväisyyden kokonaisarvosanaksi saimme 4,4 (arvoasteikolla 1-5). Asiakkaiden suositteluhalukkuutta mittaava NPS-lukumme on 61, mikä on erinomainen tulos.

Tutkimuksessa korostuivat erityisesti seuraavat KL-Lämpö Oy:n TOP 3 -vahvuudet (avoin palaute):

  1. Ammattitaitoinen ja asiantunteva henkilökunta
  2. Laadukas ja laaja valikoima
  3. Palvelualtis ja luotettava toimittaja

Vastaajien mielestä KL-Lämpöä kuvaavat yleisimmin sanat luotettava, asiantunteva, nopea, laadukas ja toimiva. Näistä ominaisuuksista aiomme pitää kiinni jatkossakin.

Onko sinulla kehitysehdotuksia, risuja tai ruusuja?

Teetämme asiakastutkimuksen joka toinen vuosi, mutta sen ulkopuolella saatu palaute on meille yhtä tärkeää.

ISO 9001 -sertifioitu laadunhallintajärjestelmämme perustuu asiakaslähtöisyyteen, ja meillä on standardin mukaiset prosessit palautteen käsittelyyn. Tämä tarkoittaa, että dokumentoimme jokaisen asiakaspalautteen ja teemme tarvittavat toimenpiteet palautteen pohjalta.

Anna palautetta ›