EtusivuPalveluratkaisutTeollisuuden palvelutJäähdytysjärjestelmät ja jäähdytystornit
  • Jäähdytysjärjestelmät ja jäähdytystornit

Jäähdytysjärjestelmät ja -prosessit ovat alttiita korroosiolle ja kerrostumille.

Oikealla vesikemialla ja huoltotoimenpiteillä voidaan:

  • palauttaa jäähdytysteho ja toimintakyky
  • ehkäistä korroosiota ja kerrostumia
  • taata prosessin käyttövarmuus
  • optimoida järjestelmän olosuhteet, toiminta ja vedenkulutus
  • säästää kustannuksia ja energiaa.

Asiantuntijamme kartoittavat jäähdytysjärjestelmien ja -tornien tilanteen sekä tarjoavat sopivat toimenpiteet ja tuotteet tuotannon jäähdytyksen ylläpitoon ja energiatehokkuuden parantamiseen.

Tyypilliset ongelmat jäähdytysjärjestelmissä

Tuotantoprosessin jäähdytysjärjestelmässä kiertävä vesi on viileää ja happipitoista, mikä altistaa järjestelmän happikorroosiolle sekä levä- ja bakteerikasvustoille. Mikrobikasvustot aiheuttavat erilaisia ongelmia, kuten veden happamoitumista, saostumia, limoittumista ja korroosiota. Erityisesti avoimissa jäähdytysjärjestelmissä haihtuminen nostaa veden sähkönjohtokykyä, mikä lisää korroosiota.

Korroosio ja kerrostumat heikentävät vedenkiertoa, laskevat jäähdytystehoa ja samentavat jäähdytysvettä. Järjestelmän säädöt eivät toimi oikein, ahtaimpiin osiin syntyy tukkeutumia, järjestelmä altistuu vuodoille ja laitteiden korjaustarve kasvaa. Jäähdytyskapasiteettia saatetaan hankkia lisää tarpeettomasti.

 

Palvelumme jäähdytysjärjestelmien kunnossapitoon

Kartoitus- ja analyysipalvelut

Jäähdytysjärjestelmien kunto kartoitetaan vesianalyysien avulla. Kartoituksen tuloksista asiakas saa kirjallisen analyysiraportin. Annamme myös järjestelmäkohtaiset suositukset toimenpiteistä, joilla jäähdytyksen teho ja käyttövarmuus palautetaan, sekä kustannusarvion toteutettavista kunnostustoimenpiteistä.

Käyttöönottopuhdistus ja korroosiosuojaus

Uusissa jäähdytysjärjestelmissä on suojarasvoja ja rakennusaikaisia epäpuhtauksia, jotka poistetaan käyttöönottopuhdistuksen avulla. Korroosiosuojauksella ehkäistään korroosion ja kerrostumien aiheuttamia ongelmia. Nämä toimenpiteet varmistavat toimilaitteiden häiriöttömän toiminnan.

Lataa esite: Uusien nestekiertoisten verkostojen käyttöönottopuhdistukset

Saneerauspuhdistus ja korroosiosuojaus

Vanhan jäähdytysjärjestelmän saneerauspuhdistus auttaa palauttamaan heikentyneen jäähdytystehon ja järjestelmän toimintakyvyn. Korroosiosuojaus estää uuden korroosion ja kerrostumien muodostumista. Toimenpiteillä varmistetaan tehtyjen tasapainotussuunnitelmien toteutuminen.

Lataa esite: Nestekiertoisten verkostojen saneerauspuhdistukset

Lämmönsiirtimen tai jäähdytystornin puhdistus

Lämmönsiirtimien ja jäähdytystornien puhdistukset palauttavat siirtimien ja tornien toimintakyvyn ja pidentävät niiden käyttöikää. Puhdistamalla tehostetaan lämmönsiirtoa ja säästetään energiakustannuksia.

Kiintoaineen suodatus

Suodatuksella poistetaan lämmönsiirtonesteessä oleva kiintoaine, joka voi aiheuttaa käyttöhäiriöitä ja tukoksia. Suodatuksen ansiosta lämmönsiirtonesteen laatu pysyy hyvänä eikä jäähdytysteho laske.

Mikrobikasvuston ehkäisy

Biosidit estävät mikrobikasvuston aiheuttamia ongelmia ja pitävät bakteerikannan kurissa. Biosidityyppiä vaihtamalla voidaan tuhota joillekin biosideille resistentit bakteerit. Lue lisää biosideistä ›

Työraportti

Toteutetut kunnostustoimenpiteet raportoidaan asiakkaalle työraportilla.

 

Tutustu tuotteisiimme

Puhdistuskemikaalit › 

Jäähdytysjärjestelmäkemikaalit › 

Biosidit ›