EtusivuKL-LämpöAsiakaskokemuksia ja referenssejämmeWoikoski

Woikoski

KL-Lämpö Oy:n ja Woikoski Oy:n monipuoliseen yhteistyöhön kuuluu esimerkiksi KL-Lämmön suorittamat vaihtimien pesut Woikosken voimalaitoksella. Woikosken prosessipäällikkö Ville Vesterisen mukaan KL-Lämmön palveluiden käyttö säästää aikaa ja rahaa.

Woikoski on suomalainen kaasunvalmistaja, joka myy kaasuja ja kaasuhitsaustarvikkeita. Sen pääkonttori sijaitsee Mäntyharjun ja Kouvolan rajalla. KL-Lämpö on auttanut Woikoskea paitsi vaihdinten puhdistamisessa, myös esimerkiksi energiatehokkuuden parantamiseen liittyvässä vedenkäsittelyssä.

– Lähdimme Woikoskella etsimään yhteistyökumppania, jonka avulla pystytään kehittämään ja parantamaan omia prosesseja. Nyt meillä on sellainen, Vesterinen toteaa.

Kustannukset ovat puolittuneet

– Ilmakaasutehtaan jäähdytyskierto tarvitsee jäähdytystä, jossa meillä käytetään jokivettä. Jokivesi pumpataan lämmönvaihtimien läpi, jolloin vesi jäähdyttää jäähdytyskierron. Vaihtimien likaantuminen on normaali asia, ja niitä on jouduttu puhdistamaan voimalaitoksen toiminnan alkuajoista asti, Vesterinen kertoo.

Woikoski löysi KL-Lämmöltä ratkaisun, jolla lämmönvaihtimet pystytään puhdistamaan aiempaa järkevämmin. Ennen yhteistyön alkamista lämmönvaihtimet jouduttiin vuosittain purkamaan ja lähettämään puhdistettaviksi. Puhdistuksen jälkeen vaihtimet kasattiin uudestaan. Prosessiin kului joka vuosi noin kaksi viikkoa. Nykyisin vaihtimet pestään
kerran vuodessa vaihtimia purkamatta ja vaihtimet puretaan vain viiden vuoden välein.

– Tulokset ovat todella hyviä. Säästämme aikaa ja rahaa, kun enää ei tarvitse purkaa pakkoja. Etenkin tiivisteiden vaihto oli suuri menoerä. Yhteistyön myötä pystyimme käytännössä katsoen puolittamaan kustannukset, Vesterinen mainitsee.

Asiakaslähtöistä toimintaa

Vesterisen mukaan KL-Lämpö ottaa asiakkaansa hyvin huomioon. Yritykset ovat tehneet yhdessä isompiakin kehitysprojekteja. Niissä KL-Lämpö on aina lähtenyt liikkeelle asiakkaansa tarpeista.

– He ovat erittäin hyviä ratkaisemaan asiakkaiden ongelmia, Vesterinen sanoo.

Lue lisää KL-Lämmön siirrinhuoltopalveluista ›