EtusivuPalveluratkaisutKiinteistötekniikan palvelutLämmönsiirrinpalvelutLämmönsiirtimien puhdistuspalvelut (CIP-pesut)
  • Lämmönsiirtimien puhdistuspalvelut (CIP-pesut)

Lämmönsiirtopinnoille kerrostuvat veden kovuussuolat ja muut epäpuhtaudet heikentävät lämmönsiirtoa merkittävästi.

Lämmönsiirtimien CIP-pesut

Lämmönsiirrin tulee puhdistaa säännöllisesti lämmönsiirtotehon ylläpitämiseksi. CIP-pesu (cleaning in place) eli siirtimen kemiallinen kierrätyspesu on ajallisesti nopein pesutapa. Kierrätyspesu tulee kyseeseen erityisesti silloin, kun siirrintä ei ole mahdollista purkaa esimerkiksi kapasiteettitarpeen vuoksi.

Lue Motivan julkaisema Case-artikkeli Helen Oy:lle tekemistämme lämmönsiirrinpesuista: "Kierrätyspesulla tehoa merivesilämmönvaihtimiin" ›

Meillä on pitkäaikainen kokemus CIP-pesujen toteutuksesta. Huoltoasentajamme suorittavat pesutyöt tarkoitukseen soveltuvilla laitteilla, menetelmillä ja puhdistuskemikaaleilla. Siirrin on mahdollista pestä joko asiakkaan tiloissa tai Pirkkalan huoltokeskuksessamme.

Ennen siirtimen puhdistusta

Laboratoriomme tutkii ja analysoi kohteesta otetut sakka- ja kerrostumanäytteet. Siirtimen puhdistuksessa käytettävä puhdistusmenetelmä ja -kemikaalit valitaan laboratoriomme antamien suositusten perusteella. Tavoitteena on löytää mahdollisimman tehokas kemikaaliyhdistelmä ja toteutustapa optimaalisen lopputuloksen saavuttamiseksi.

Olemme kehittäneet useita erilaisia kierrätyspesukemikaaleja, joilla saavutetaan hyvä lopputulos kerrostuman rakenteesta ja luonteesta riippumatta.

Palvelukokonaisuus

Laboratoriomme ja paikallinen asiantuntijamme auttavat selvittämään tapauskohtaisesti optimaalisen puhdistustavan. Asiakas saa aina kirjallisen raportin suoritetuista puhdistustöistä.

Vaikutus energiatehokkuuteen

Lämmönsiirtimen puhdistuksella voidaan vaikuttaa energiatehokkuuteen. Saavutettavien kustannussäästöjen ansiosta siirrinpesujen takaisinmaksuajat ovat osoittautuneet kiitettävän lyhyiksi.

Lataa esite: Lämmönsiirtimien puhdistuspalvelut ›

Lue tästä M+-lehden artikkeli lämmönsiirtimien likaantumisesta ja sen seurauksista sekä ehkäisystä.