EtusivuAjankohtaistaUutiset

KL-Lämmön asiakastyytyväisyys edelleen korkealla tasolla

22.03.2022

KL-Lämpö Oy teetti asiakastutkimuksen alkuvuodesta 2022. Tutkimuksen tavoitteena oli kartoittaa KL-Lämpö Oy:n asiakassuhteiden hoitoa ja asiakastyytyväisyyttä.

Sanoja, joita tutkimukseen osallistuneille asiakkaille tuli ensimmäisenä mieleen KL-Lämpö Oy:n tuotteista ja/tai palveluista.
Sanoja, joita tutkimukseen osallistuneille asiakkaille tuli ensimmäisenä mieleen KL-Lämpö Oy:n tuotteista ja/tai palveluista.

Tutkimustulosten mukaan KL-Lämmön asiakastyytyväisyys on pysynyt korkealla tasolla. Vastausten perusteella yrityksemme selkeästi vahvin osa-alue ovat toimitusten virheettömyys sekä luotettavuus yhteistyökumppanina. Lisäksi saimme paljon hyvää palautetta myyntihenkilöstön asiantuntemuksesta ja ammattitaidosta.

Parhaiten onnistuneet tekijät:

  • Toimitusten virheettömyys – arvosana 4,5/5
  • Luotettavuus yhteistyökumppanina – arvosana 4,4/5
  • Annettujen toimitusaikojen luotettavuus – arvosana 4,4/5
  • Myyntihenkilöstön asiantuntemus – arvosana 4,3/5
  • Myyntihenkilöstön ammattitaito – arvosana 4,3/5

KL-Lämpö Oy koetaan joustavaksi, vastuulliseksi ja asiakaslähtöiseksi yritykseksi. Asiakkaamme pitävät tuote- ja palveluvalikoimaamme kattavana ja laadukkaana.

Tutkimuksessa tuli esiin myös tiedottamisen kehittämisen tärkeys. Tämän osatekijän parantaminen onkin ollut tärkeä osa KL-Lämmön strategiaa viime vuosina, ja sitä pyritään entisestään parantamaan jatkossa.

Kokonaisuudessaan vastaajat olivat melko tyytyväisiä yrityksen toimintaan. KL-Lämmön NPS- eli suositteluindeksi on 33, mikä on hyvä tulos.

Tutkimuksen käytännön toteutuksesta vastasi Pajakon Oy. Asiakastyytyväisyystutkimus toteutettiin puhelimitse ja sähköisesti, ja vastaukset käsiteltiin anonyymisti ja luottamuksellisesti.

Teetämme asiakastyytyväisyystutkimuksia säännöllisesti ulkopuolisella, riippumattomalla taholla. Vastausten avulla kehitämme toimintaamme jatkuvasti asiakkaita paremmin palvelevaksi.

« Takaisin

Jaa: