EtusivuAjankohtaistaUutiset

Uutta tutkimustietoa vesikiertoisen lämmitysjärjestelmän huollon vaikutuksesta energiatehokkuuteen

01.06.2021

LVI-talotekniikan insinööri Miko-Oskari Markkula on tehnyt opinnäytetyön aiheesta "Vesikiertoisen lämmitysjärjestelmän huollon vaikutus energiatehokkuuteen" (Impact of Maintenance on Energy Efficiency in a Water Central Heating System).

Markkulan tutkimustulosten mukaan vesikiertoisen lämmistysjärjestelmän huollolla on mahdollista saavuttaa merkittäviä energiansäästöjä, pidentää järjestelmän käyttöikää sekä ennaltaehkäistä sen rikkoutumista. Tämä tuotaa rahallista hyötyä sekä kiinteistön omistajalle että asukkaille.

Tampereen ammattikorkeakoulun LVI-talotekniikan tutkinto-ohjelmasta valmistunut Markkula teki opinnäytetyön KL-Lämpö Oy:n toimeksiannosta. Työn tarkoituksena oli selvittää, mitä huoltotoimenpiteitä vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään täytyisi tehdä, miten ne vaikuttavat järjestelmän toimintaan ja miten huoltotoimenpiteillä voitaisiin mahdollisesti vähentää lämmitysjärjestelmän energiankulutusta ja parantaa energiatehokkuutta sekä käyttöikää. Tavoitteena työssä oli todentaa KL-Lämpö Oy:n tarjoamien palveluiden teknisiä ja taloudellisia hyötyjä saatavilla olevan teoriatiedon perusteella. Teoriatutkimuksen lisäksi työssä aloitettiin käytännön tutkimus toimeksiantajayrityksen osoittamaan vanhaan kerrostalokohteeseen.

Aiheesta on olemassa vain vähän aiempaa julkista tutkimustietoa. Siksi tutkielma ja sen tulokset antavat arvokasta tietoa kaikille LVI-tekniikan energiatehokkuudesta kiinnostuneille.

Opinnäytetyö on luettavissa kokonaisuudessaan seuraavassa osoitteessa: http://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-202105178987

« Takaisin