EtusivuBlogiBlogi

Vedensuodatuksella toimintavarmuutta järjestelmiin ja prosesseihin

22.06.2017

Janne Rantanen, Tuoteryhmäpäällikkö / aluepäällikkö

Vedenpuhdistus on käsitteenä laaja ja se sisältää paljon erilaisia mahdollisuuksia päästä haluttuun tulokseen. Vedensuodatus kuuluu suosituimpiin ja yksinkertaisimpiin puhdistusmenetelmiin.

Suodatuksen tarkoitus

Suodatuksen avulla poistetaan esimerkiksi kiintoaineita vedestä ja muista lämmönsiirtonesteistä. Suodatustarpeeseen vaikuttavat muun muassa veden laatu ja sen käyttövaatimukset. Veden laatuun vaikuttaa olennaisesti sen alkuperä: onko vesi otettu pintavedestä, kaivosta vai kenties kunnan vesijohtoverkostosta. Kunnan verkostoveden laatu saattaa olla riittävä kotitalouksien käyttöön, mutta ei esimerkiksi teollisuuden tarpeisiin.

Vedensuodattimia tarvitaan monissa teollisuuden kohteissa kuten jäähdytys-, lämmöntalteenotto- sekä ilmanvaihtojärjestelmissä. Ilman suodatusta sakka ja muut epäpuhtaudet kiertävät järjestelmissä ja aiheuttavat korroosiota, energian kulutuksen kasvua, tukoksia ja toimilaitteiden toimintahäiriöitä.

Suodattimen valintakriteerit

Suodattimen valintaan vaikuttavat muun muassa seuraavat asiat:

 • järjestelmän tyyppi: lämmitys, jäähdytys, LTO, kaukolämpö, tiivistevesi, tornivesi jne.
 • järjestelmän tilavuus: mikäli kyseessä on suljettu järjestelmä
 • suodatettava vesi/neste: kunnan vesijohtovesi, raakavesi, jokivesi, järvivesi, mekaanisesti puhdistettu, kempu-vesi, kaukolämpövesi, glykoliliuos yms.
 • pahin ongelman aiheuttaja: sakka, rautasakka, lika, humus, hiekka, pöly, turve yms.
 • nesteen virtaama: m3/h tai l/s
 • kytkentä: päävirtaan vai sivuvirtaan
 • liitännän koko
 • nesteen maksimilämpötila
 • paine
 • haluttu suodatusaste
 • kokonaiskiintoainepitoisuus (mikäli selvitetty)

Suodattimia eri käyttötarkoituksiin

Monipuolisessa suodatinvalikoimassamme on vedensuodattimia, jotka sopivat lukuisiin eri käyttötarkoituksiin.

Haponkestävät KK-sivuvirtasuodattimet soveltuvat kiintoaineiden suodatukseen vesi- ja glykolijärjestelmistä sekä elintarvike- ja prosessiteollisuuden erilaisiin suodatustarpeisiin. Suodattimissa on pestävä suodatinpussi ja rautasakka keräävät kestomagneetit.

TS-pussisuodattimet soveltuvat kestävyytensä ja erinomaisen suodatuskykynsä ansiosta erityisesti teollisuusprosessien suodatustarpeisiin. Niitä voidaan käyttää myös vedenkäsittelyyn, veden esisuodatukseen, hartsien suodatukseen ja ympäristöalan eri suodatustarpeisiin.

TS-M magneettisuodattimet soveltuvat kiintoaineiden ja magneettisen sakan suodatukseen vesi- ja glykolijärjestelmistä. Monipuolisten koko- ja asennusvaihtoehtojen ansiosta suodattimia voidaan käyttää muun muassa lämmitys-, jäähdytys- ja jäävesijärjestelmissä sekä erilaisissa glykolijärjestelmissä.

Fernox-suodattimet yhdistävät hydrosyklonin ja erikoisvalmisteisten magneettiyksiköiden toiminnot. Ne soveltuvat magneettisen ja ei-magneettisen sakan suodatukseen kiertovedestä.

Judo-suodattimet ovat tehokkaita ja toimintavarmoja vastavirtahuuhtelusuodattimia. Käsikäyttöiset ja automaattiset kylmävesisuodattimet soveltuvat erityisesti käyttöveden suodatukseen. Kuumavesisuodattimissa on ilmausjärjestelmä, joka poistaa myös haitallisia kaasuja lämmitysjärjestelmistä.

Tutustu uudistuneeseen suodatinvalikoimaamme!

Tiesitkö, että meiltä saat myös muita vedenkäsittelylaitteita? Laitevalikoimaamme kuuluvat annostelulaitteet, vedenpehmentimet, käänteisosmoosilaitteet, UF-suodatusyksiköt ja sähköiset vedenkäsittelylaitteet. Näistä laitteista on tietoa nettisivuillamme ja kerromme niistä tarkemmin tulevissa blogeissamme.

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä ›

« Takaisin