EtusivuBlogiBlogi

KL-Lämpö toteuttaa haastavatkin verkostopesut

07.02.2019

Tauno Alava, Myyntijohtaja / kiinteistötekniikka

CASE: logistiikkakeskuksen verkostojen käyttöönottopuhdistus

Viime vuosien aikana yhä useampi rakennuttaja ja urakoitsija on huomannut nestekiertoisten verkostojen käyttöönottopuhdistusten tarpeellisuuden. On todettu, että kemiallinen puhdistus takaa parhaan lopputuloksen, kun tavoitteena on verkoston häiriötön ja pitkä käyttöikä sekä energiatehokkuus. Tämä positiivinen kehitys on huomattu myös meillä KL-Lämmössä.

Viime aikoina toteuttamistamme käyttöönottopuhdistuksista tulee mieleen yksi erityisen mielenkiintoinen ja haasteellinen tapaus. Saimme toteutettavaksemme rakenteilla olevan logistiikkakeskuksen verkostojen käyttöönottopuhdistuksen ja suojauksen.

Lähtötilanteena oli, että suunnitelmien mukaan huuhtelu olisi pitänyt tehdä perinteisemmin menetelmin suurilla virtausnopeuksilla. Tässä tilanteessa se oli lähes mahdotonta toteuttaa suuren putkikoon takia, koska ensinnäkin huuhteluvesi olisi tarvinnut varastoida suurin altaisiin ennen pumppaamista riittävän vesimäärän varmistamiseksi. Huuhteluvettä olisi tarvittu reilusti yli 300 kuutiota tunnissa, ja kyseisen mitoituksen mukaan olisi pitänyt olla myös viemäröinti sekä verkostossa olevat yhteet. Lisäksi asiakkaan kertoman mukaan lähin riittävän iso pumppu olisi pitänyt hakea Italiasta saakka.

Lähdimme etsimään asiakkaan kanssa toimivampaa toteutusta verkostojen puhdistuksille ja suojauksille. Päädyimme vaihtoehtoon, jossa verkostoille tehtiin käyttöönottopuhdistus ja suojaus KL-Lämmön puhdistussuunnitelman mukaan käyttäen PEITTEX 610 -puhdistusainetta ja useita eri suoja-aineita.

Puhdistussuunnitelma räätälöitiin kyseisen kohteen erityispiirteiden mukaan ja verkostot pestiin osissa (muun muassa lämmönsiirtimet pestiin erikseen). Ensin verkostoista pestiin rasvat ja valssihileet sekä suodatettiin MF-suodattimilla muut kiintoaineet. Sen jälkeen verkostot vielä huuhdeltiin ja suojattiin korroosiolta ja kerrostumilta.

Tällä menetelmällä varmistimme puhtaan lopputuloksen, jonka asiakas todensi kuvaamalla putkea sisäpuolelta.

Varmistamme myös aina analyysein KL-Lämmön laboratoriossa pesutuloksen ja suojauksen onnistumisen sekä toimitamme raportin, toimintaohjeet ja suosituksen verkoston ylläpitoa varten (mm. suojaustason seuranta).

Haluatko tietää lisää?

Tutustu esitteisiimme:

Nestekiertoisten verkostojen käyttöönottopuhdistus ja suojaus ›
Nestekiertoisten verkostojen saneerauspuhdistus ja suojaus ›

« Takaisin