EtusivuBlogiBlogi

Vastuullisuustyötä KL-Lämmössä

07.06.2023

Jonna Lehtinen, projekti-insinööri, KL-Lämpö Oy

KL-Lämmön arvot ovat asiakaslähtöisyys, luotettavuus, vastuullisuus, kestävä kehitys ja työhyvinvointi. Arvot ohjaavat meidän työtämme joka päivä. Meille vastuullisuus tarkoittaa paitsi asiakkaan edusta, työntekijöistä ja ympäristöstä huolehtimista, myös vastuunkantoa yhteiskunnasta: luomalla työpaikkoja Suomeen vahvistetaan sekä taloudellista että yhteiskunnallista hyvinvointia.

Ennen kaikkea kannamme vastuuta tarjoamalla palveluita ja tuotteita, jotka auttavat asiakkaitamme parantamaan energiatehokkuuttaan ja toimimaan vastuullisemmin kestävän kehityksen näkökulmasta.

Aiemmin tapanamme ei ole ollut viestiä tekemistämme vastuullisuustoimista systemaattisesti. Koska KL-Lämpö on kuitenkin tehnyt vastuullisuuden eteen töitä jo vuosia, olemme päättäneet lisätä jatkossa viestintää vastuullisuustavoitteistamme ja niiden edistymisestä.

Tässä joitakin esimerkkejä tähän mennessä tekemästämme vastuullisuustyöstä:

  • Noudatamme vastuullista ja hyvää ja hallintotapaa – tästä osoituksena johtamisjärjestelmämme laatusertifikaatti (ISO 9001)
  • KL-Lämpö on sitoutunut kemianteollisuuden vapaaehtoiseen, kansainväliseen Responsible Care -vastuullisuusohjelmaan, johon kuuluu myös vuosittainen raportointivelvoite.
  • Suomalaisen Työn Liiton jäsenenä olemme sitoutuneet liiton vastuullisen työn periaatteisiin. Niihin kuuluvat vastuullisuuden huomioiminen mm. yhteiskunnan, talouden, työturvallisuuden, työhyvinvoinnin ja ympäristövaikutusten kannalta sekä tuotannon ja toiminnan vastuullisuuden huomiointi myös hankinnoissa ja alihankintaketjussa.
  • Työhyvinvoinnista huolehdimme mm. tarjoamalla tavanomaista laajemmat työterveyshuollon palvelut, työsuhdepyöräedun sekä mittaamalla työtyytyväisyyttä säännöllisesti.

 

Tänäkin vuonna KL-Lämpö jatkaa vastuullisuustyötään. Asetamme KL-Lämmölle lähivuosien vastuullisuustavoitteet ja määrittelemme tarvittavat toimenpiteet niiden saavuttamiseksi. Näistä tavoitteista ja toimenpiteistä viestimme tulevaisuudessa vahvemmin.

Omalla KL-Lämmön vastuullisuusohjelmalla pyrimme vastaamaan tulevaisuuden vastuullisuusvaatimuksiin. Vaikka EU:n sääntelyn kautta tuleva vastuullisuusraportointivelvoite ei koske KL-Lämpöä vielä lähivuosina suoraan, haluamme edistää vastuullisuutta etupainotteisesti. Tällä tavalla pystymme osaltamme vastaamaan sidosryhmiemme vastuullisuusvaatimuksiin.

« Takaisin