EtusivuBlogiTekijät toimintamme takana

Ari Saarilahti

24.02.2020

Mikä on työnkuvasi KL-Lämmössä?

Toimin aluepäällikkönä Pirkanmaa-Satakunta–alueella sekä teollisuus- ja kiinteistöosaston teknisenä tukena koko Suomen alueella ja tarvittaessa ulkomaanprojekteissakin.

Kauanko olet ollut KL-Lämmössä? Miten olet edennyt nykyiseen tehtävääsi?

Olen ollut KL-Lämmössä vuodesta 2003 lähtien, mutta Edgrenien perheyhtiöissä jo korkeakoulusta valmistumisesta, vuodesta 1995 asti.

Aluksi pienessä yhtiössä kaikki tekivät vähän kaikkea ja niin minäkin autoin käytännön töissä kentällä. Samalla toteutimme Sakun ja Juhan kanssa projekteja, kehittelimme ja mietimme työmenetelmiä. Samaan aikaan toimin myös myynnin teknisenä tukena. Koska minulla on asennustaustaa ennen Teknillisen korkeakoulun opintoja, on se auttanut varsin paljon kokonaisuuksien hahmottamisessa ja projektien toteuttamisessa. Kun alueen edustaja jäi pois toimestaan vuonna 2005, aloimme Ollin kanssa yhdessä huolehtia Pirkanmaa-Satakunta–alueesta. Ollin siirtyessä toimitusjohtajan tehtäviin, aluepäällikön tehtävät siirtyivät luonnostaan minun huolehdittavakseni.

Mitkä ovat vahvuutesi työssä?

Vahvuuteni on pitkä LVI-alan kokemus, kokonaisuuksien hallinta (vuodesta 1984 alkaen), alan monipuolinen osaaminen sekä asiakkaiden ongelmienratkaisu yhdessä muun erittäin ammattitaitoisen henkilökunnan kanssa. Lisäksi järjestelmällisyys ja lukuisten projektien samanaikainen hallinta. Tämä näkyy, kun katsoo työpöytääni; jokainen näkyvä paperin kulma edustaa keskeneräistä projektia ja paperit ovat tarkassa järjestyksessä - vaikkei se ulkopuolisesta aina siltä näyttäisikään :-)

Mikä on parasta työssäsi?

Kahta samanlaista päivää ei ole ja työ on hyvin vaihtelevaa ja monipuolista. Projekteja saa hoitaa itsenäisesti ja vapaasti yhdessä asiakkaiden kanssa niin, että saavutamme parhaan mahdollisen lopputuloksen. Apua saa aina, jos tarvetta on.

Onko mieleen jäänyt jotain erityistä tapahtumaa, sattumaa tai hauskaa tarinaa vuosien varrelta?

Näitä on paljon kaikenlaisia. Monia mukavia hetkiä on koettu yhteisillä reissuilla työkavereiden kanssa koskenlaskuista Valioliigan jalkapallopeleihin, kuten myös lukuisilla ulkomaille suuntautuneilla yhteisillä matkoilla. Hyvässä seurassa viihtyy aina.

Mitä teet vapaa-ajalla?

Lomilla nautin matkustelusta. Lenkkeily, lukeminen sekä tähtitiede ovat kuuluneet olennaisena osana vapaa-aikaani. Asuinalueellani on erittäin hyvät ja monipuoliset maastot, jossa on mukava liikkua. Samalla mieli lepää ja ajatukset siirtyvät työasioista pois.

« Takaisin

Jaa: