EtusivuBlogiTekijät toimintamme takana

Jukka Korpelin

16.04.2019

Mikä on työnkuvasi KL-Lämmössä?

Markkinointipäällikkö, asiantuntija. Toimin raskaan teollisuuden parissa Siilinjärvi–Pietarsaari-alueelta ylöspäin sekä erilaisissa tuote- ja menetelmäkehitysprojekteissa ympäri Suomea asiakkaiden tarpeen mukaisesti.

Kauanko olet ollut KL-Lämmössä? Miten olet edennyt nykyiseen tehtävääsi?

Pian 22 vuotta olen ollut yhtiössä. KL-Lämmön perustaja Jonne Hakala palkkasi minut töihin 1.8.1997.

Aluksi aluepäälliköksi ja sitten siitä parin vuoden päästä aluemyyntipäälliköksi. Alue käsitti enemmän kuin puoli Suomea, eli Tampereelta lappiin saakka ulottuva alue. Aluemyyntipäällikkönä toimin pari vuotta. Sitten yrityksen omistaja halusi, että otan enemmän vastuuta yhtiöstä, ja palkkasi minut markkinointipäälliköksi koko Suomen alueelle.

Yritykseen tullessani olin suorittanut voimalaitospuolen alikonemestarikurssin. Työn ohella olen opiskellut kauppateknikon, markkinointipäällikön sekä energia- ja kunnossapitoinsinöörin tutkinnot.

Mitkä ovat vahvuutesi työssä?

Olen teknisesti ”utelias”, eli perehdyn asiakkaitten laitteiden ja koneiden käyttöön. Pitkä työkokemus alalta helpottaa myös valitsemaan oikeat menetelmät ja kemikaalit kulloiseenkin kohteeseen.

Mikä on parasta työssäsi?

Työni on monipuolista ja viihdyn asiakkaiden parissa työskennellen. Ammattiosaamiseni pääsee esille asiakkaiden erilaisten laitteiden ja järjestelmien työprojekteissa. Lisäksi työni on itsenäistä, jossa korostuu itsensä johtaminen ja vastuullisuus.

Asiakkaiden laitteiden käytettävyysongelmat antavat välillä haasteita. Usein parempaan käyttövarmuuteen päästään joko löytämällä sopiva käyttökemikaali tai pesumenetelmä. Kemikaalien kanssa työskentely vaatii jatkuvaa kouluttautumista ja ympäristöystävällisten ratkaisujen löytämistä. Aina oppii jotain uutta.

Kollegiaalisuus ja moniammatillinen tiimi edesauttavat työssä onnistumista ja lisäävät asiakastyytyväisyyttä.

Onko mieleen jäänyt jotain erityistä tapahtumaa, sattumaa tai hauskaa tarinaa vuosien varrelta?

Onhan tuossa parinkymmenen vuoden aikana ehtinyt montakin sattumaa ja hauskaa tarinaa tapahtua.

Voisin tässä kertoa yhden tiukan kaupallisen tarinan. Eräällä tehtaalla oli tiivistevesiverkosto todella likainen ja aiheutti isoja korjauskustannuksia. Ko. koneen käyttöpäällikkö oli aurinkoakin tarkempi raha-asioista. Hän ei uskonut kun kerroimme, että pesun ja rotametrien säädön jälkeen he saavat kustannukset takaisin neljässä kuukaudessa. Käyttöpäällikkö tilasi meiltä tiivistevesiverkoston huoltopesun, sopimukseen merkittiin kuitenkin verkoston senhetkinen vedenkulutus ja tiivistevaurioiden määrä edelliseltä puolelta vuodelta. Käyttöpäällikkö halusi näin varmentaa, ettemme puhuneet liian kaupallisesti. Heti huoltopesun jälkeen kävimme hänen juttusillaan ja kerroimme tiivisteveden kulutuksen vähentyneen lähes 40 prosenttia. Tämä ei vielä riittänyt vakuuttamaan häntä. Sovimme seurantapalaverin kolmen kuukauden päähän. Seurantapalaveriin mennessämme olimme yllättyneitä, kun palaveripöydällä oli kahvia ja leivoksia. Tämä käyttöpäällikkö oli ilahtunut, kun pesun kustannukset olivatkin kuoleutuneet alle kolmessa kuukaudessa, ja hän oli päättänyt tarjota meille leivoskahvit kiitosten kera.

Mitä teet vapaa-ajalla?

Harrastan autourheilua. Toimin erilaisissa toimitsijatehtävissä ympäri Pohjois-Suomea. Tehtävät vaihtelevat kilpailun johtajan tehtävistä aina erikoiskokeen tai kilpailun turvallisuuspäällikön tehtäviin.

Nyt huhtikuun alussa sain AKK-Motorsportin pronssisen ansiomerkin ansiokkaasta toiminnastani autourheilussa.

« Takaisin

Jaa: