EtusivuBlogiTekijät toimintamme takana

Markus Leppälä

20.02.2019

Mikä on työnkuvasi KL-Lämmössä?

Työnkuvani on projektipäällikkö.

Teen LVI-asennuksia, projektien hallintaa, tarjouslaskentaa, LVI-puolen myyntiä sekä välillä ”huuhtelu-/pesuhommia”.

Kauanko olet ollut KL-Lämmössä? Miten olet edennyt nykyiseen tehtävääsi?

Aloitin KL-Lämmössä toukokuussa 2016. Sitä ennen olen ollut KL-Lämmössä ruuhka-apuna silloin tällöin. Taisi olla vuosi 2010, kun ensimmäisiä kertoja olin Niemisen Miikan apumiehenä. Miikan olen tuntenut pikkupojasta lähtien, hänen kauttaan yhteistyö KL-Lämmön kanssa minulla lähti liikkeelle.

KL-Lämpöön oli startattu LVI-osasto, johon tulin asentajaksi 2016. Taisi olla loppuvuodesta 2017 kun ryhdyin tekemään projektien hallintaa ja tarjouslaskentaa, josta nykyinen titteli tulee.

Minä valmistuin 2008 Pirkanmaan ammattiopistosta LVI-asentajaksi. Ammattikoulun jälkeen olin putkitöissä vieraalla vajaan kolme vuotta, jonka jälkeen ryhdyin yrittäjäksi. Yrittäjänä toimin n. neljän vuoden ajan, jonka jälkeen myin liiketoiminnan pois. Sen jälkeen tein putkitöitä vielä vajaan vuoden yritykselle, jolle myin liiketoimintani. Siitä lähdin tekemään myyntitöitä toiselle alalle. Huomasin nopeasti, että kaipuu LVI-alan töihin oli polttava. Kaipasin tekemistä tekniikan parissa, oman käden jäljen näkemistä, ongelmien selvitystä. Näiden asioiden parissa saan päivittäistä hyvän olon tunnetta, josta tulee työssä viihtyminen. Nykyisessä tehtävässäni saan tehdä kaikkia näitä, saan hyödyntää kerryttämääni ammattitaitoa ja osaamistani.

Mitkä ovat vahvuutesi työssä?

Tunnen LVI-puolta aika laajasti. Minua kiinnostaa moni aihe, joten uuden oppiminen on mielekästä. Vahvuuksiini lasken myös hyvän työporukan, jonka kanssa saan töitä tehdä.

Mikä on parasta työssäsi?

Pakkohan se perinteinen on heittää, että tilipäivä. :D

Parasta on, kun saadaan porukalla jokin työmaa valmiiksi, ei tarvitse olla isokaan homma, mutta kun asiakas on tyytyväinen, itse olen tyytyväinen, ja homma on saatu kaikkien kannalta hyvin maaliin.
Mukavia tietysti ovat myös kohteet, johon olemme lähteneet tekemään vian selvitystä. Vika on löydetty ja paikannettu, asiakkaalle tehty tarjous vian korjaamiseen. Kun korjaustoimenpiteet on saatu suoritettua ja ongelma poistettua, tulee erityinen onnistumisen tunne. Kyllä voin sanoa, että tyytyväisen asiakkaan aistii ja kuulee, ja siitä saa lisää itseluottamusta ja uskoa meidän tekemiselle.

Onko mieleen jäänyt jotain erityistä tapahtumaa, sattumaa tai hauskaa tarinaa vuosien varrelta?

Positiivisena muistona tulee mieleen Tahkon-retki. Firman 25-vuotisjuhlaretki Tahkolle oli todella mukava. Siitä jäi hyvä fiilis. Siellä oli tunnelma kohdallaan ja yhteishenki oli käsin kosketeltavaa. Ensimmäisenä iltana mentiin porukalla karaokeravintolaan, laulettiin yhteislauluja ja nautiskeltiin. Kun tuli hotellille lähdön aika, otimme narikasta takkimme ja huomasimme naulakkoon jätetyn pulkan. Tarjoilija kertoi meille pulkan olleen siinä pitkään, omistaja ilmeisesti hylännyt sen siihen. Hän lupasi lainata meille pulkkaa. Noh, mehän otettiin Niemisen Miikan kanssa pulkka haltuun ja taitoimme sillä mukavasti ”kaks päällä” matkan hotellille, olihan koko matka alamäkeä. Kyseisestä kotimatkasta taisi olla jollakin jokin videon pätkäkin tallessa. Pulkka palautettiin seuraavana iltana takaisin narikkaan.

Mitä teet vapaa-ajalla?

Minulla on avovaimo ja yksi tyttölapsi 1 v 3 kk. Kotona riittää touhua tytön kanssa. Vapaa-aika on kulunut viime aikoina perheen parissa ja omakotitaloa remontoidessa. Ostimme talon muutama vuosi sitten. Teimme siihen ison remontin, joka alkaa olemaan valmis. Omakotiasujan harrastukset eivät varmasti kuitenkaan koskaan siltä tontilta tule loppumaan. Saunaa tulee lämmitettyä useaan kertaan viikossa, voi kai sitäkin jo harrastukseksi kutsua.

Meillä on myös Landseer-rotuinen koira, jonka kanssa saan touhuilla.

Jätkien kanssa ostettiin mönkijät tammikuussa. Töissä puhuttiin Miika Niemisen ja Jaakko Lemisen kanssa, että olisihan sellainen vekotin pakko hankkia. Lumitöissä alkoi kulumaan liikaa vapaa-aikaa, joten hankinta olisi enemmän kuin suotavaa. Lumitöiden lisäksi ollaan käyty porukalla ajelemassa metsäreittejä. Se on mukava harrastus, kun hyvien kavereiden kanssa pääsee vääntämään peukalokaasua ja nauttimaan luonnosta.

« Takaisin

Jaa: