EtusivuBlogiTekijät toimintamme takana

Saku Edgren

28.01.2020

Mikä on työnkuvasi KL-Lämmössä?

Toimin yksikön johtajana ja vastuualueisiini kuuluu asennusorganisaatio ja tuotanto. Viime vuosina olemme kehittäneet liiketoimintaa ja laajentaneet toimitiloja, joten niiden kanssa on mennyt aikaa, kun olen vetänyt niitä projekteja.

Kauanko olet ollut KL-Lämmössä? Miten olet edennyt nykyiseen tehtävääsi?

Olen ollut KL-Lämmössä vuodesta 2002, kun Edgren Oy osti KL-Lämmön. Alalla olen aloittanut työskentelemään 16-vuotiaana ammattikoulun työharjoittelijana. Vuonna 2002 KL-Lämpö laajensi toimintaansa talotekniikka- ja asennuspuolelle, jolloin aloimme kehittämään kyseistä liiketoimintaa. Silloin meitä oli kaksi asentajaa kyseisellä sektorilla - minä ja Juha Lepistö. Kun asennuspuoli alkoi kasvamaan, siirryin työn johdollisiin tehtäviin ja niin edelleen. Nykyisin meillä on n. 20 asentajaa, joten kehitystä on tullut.

Mitkä ovat vahvuutesi työssä?

Vahvuuteni on kokonaisvaltainen käsitys alasta, kun olen 27-vuotta alalla työskennellyt. Alan ymmärrys on tullut monista tehtävistä, joita ovat asennus- ja tuotantotehtävät, esimiestehtävät ja nykyään johtotehtävät. Minun on helppo samaistua alaisteni työtehtäviin esimiehenä, kun niitä on itsekin tullut tehtyä. Olen päässyt näkemään alan moninaisuudet huonoista hetkistä hyviin hetkiin ja päässyt seuraamaan alan kokonaisvaltaista kehitystä. Liiketoiminta on tullut vuosien saatossa erittäin tutuksi.

Mikä on parasta työssäsi?

Työn monipuolisuus ja vaihtelevuus. Myös se, kun onnistutaan työssämme luomaan asiakkaalle mahdollisimman suuri hyöty tuotteilla ja palveluillamme ja kehitymme itse. Meillä on myös erittäin hyvä työyhteisö, jossa on hyvä yhteishenki ja mukava työskennellä.

Onko mieleen jäänyt jotain erityistä tapahtumaa, sattumaa tai hauskaa tarinaa vuosien varrelta?

Paljon on kyllä sattunut vuosien varrella. Joskus alkuvuosina ajelimme paljon Juha Lepistön kanssa ympäri suomea minun vanhalla Toyota Hiacella, johon oli kertynyt jo paljon kilometrejä ja pientä ruostevauriota. Kun saavuimme työmaalle ja avasimme sivuliukuoven, se tippui meidän varpaillemme. Siinä hetken mietiskeltiin ja kirottiin kuinka oven saisi takaisin paikoilleen, mutta kyllä siihen loppujen lopuksi jotain köysivirityksiä taidettiin keksiä.

Mitä teet vapaa-ajalla? 

Vietän mielelläni paljon aikaa mökkeilyn parissa ja perheen kanssa. 4- ja 8-vuotiaat lapset sekä heidän harrastuksensa vievät myös aikaa. Harrastan itse myös erilaista liikuntaa 2-3 kertaa viikossa.

« Takaisin

Jaa: