EtusivuBlogiTekijät toimintamme takana

Olli Edgren

17.12.2018

Mikä on työnkuvasi KL-Lämmössä?

Työnkuvani on erittäin monipuolinen ja mielenkiintoinen. Tässä ei riitä, että hoitaa juoksevaa hallinnointia, vaan pitää olla todella monessa mukana. Strategia- ja visiointityöt ovat olennaisessa osassa: saan niin sanotusti nousta välillä helikopterin kyytiin ja katsoa koko yhtiön toimintaa eri näkökulmasta. Tärkeimpänä näen kuitenkin kaikki henkilöstön johtamiseen liittyvät asiat: johtajana koen, että tärkein tehtäväni täällä on palvella ja tukea henkilökuntaa sekä mahdollistaa tiimin onnistuminen parhaalla mahdollisella tavalla. Eli toimin siis KL-Lämmössä toimitusjohtajana ja osakkaana.

Kauanko olet ollut KL-Lämmössä? Miten olet edennyt nykyiseen tehtävääsi?

KL-Lämmössä olen ollut periaatteessa siitä alkaen, kun ostimme yrityksen vuonna 2002 – aluksi vain tutustumassa monipuolisesti toimintaan, sittemmin myynnin parissa, mutta nyt jo reilu 10 vuotta toimitusjohtajana. Ennen KL-Lämpöä työskentelin perheyhtiössämme vuodesta -94 alkaen kaupan ja ravintola-alalla.

Mitkä ovat vahvuutesi työssä?

Nyt kai voi jo sanoa, että kokemus, niin kuin monella muullakin työntekijällä tässä firmassa. Yrittäjähenkisyys myös: olen ollut yrittäjänä käytännössä koko aikuisikäni ja kokenut koko sen kirjon hyvine ja huonoine hetkineen. Se on ollut kyllä hyvä koulu. Sen kautta olen oppinut rakentamaan pitkäjänteisesti ja kestävälle pohjalle liiketoimintaamme.

Mikä on parasta työssäsi?

Ehdottomasti tämä työyhteisö. Vain tämän porukan avulla ja kautta yhtiötä pystytään kehittämään ja viemään eteenpäin. On kyllä ilo työskennellä, kun ympärillä on näin motivoitunut ja ammattitaitoinen työporukka. Iso kiitos kuuluu myös veljilleni Juhalle ja Sakulle, etten tässä nyt ihan yksin ole.

Onko mieleen jäänyt jotain erityistä tapahtumaa, sattumaa tai hauskaa tarinaa vuosien varrelta?

Olin muutama vuosi sitten mukana työntekijöidemme kanssa kehittämässä tuulivoimaloiden jäähdytysjärjestelmien pesumenetelmää Pohjois-Suomessa. Olimme juuri saaneet nostettua huuhteluletkut pesukonteista ylös tuulivoimalan naselliin, kun paikalle tuli joku paikallinen vanhempi maatalon isäntä ja kummasteli: ”En tiennyt, että noita pitää välillä tankata. Luulin, että ne pyörivät ihan tuulen voimasta.”

Mitä teet vapaa-ajalla?

Vapaa-ajallani perhe on keskiössä, samoin arvoissani. Vaikka suurin osa lapsistani on jo aikuisia, niin vietämme paljon aikaa yhdessä tehden monenlaisia asioita. Tänä vuonna olen saanut ensimmäisen lapsenlapsen, ja se on tuonut lisää iloa elämäämme. Maailmaakin on tullut nähtyä matkustelun merkeissä.

« Takaisin

Jaa: