EtusivuBlogiTekijät toimintamme takana

Miika Nieminen

18.06.2018

Mikä on työnkuvasi KL-Lämmössä?

Asentaja. Teen glykolitöitä, vaihtimien CIP-pesuja ja vaihdinhuoltoja sekä käyttöönotto- ja saneerauspuhdistuksia. Melkein voi sanoa, että teen kaikkea, mitä KL-Lämpö tekee, pois lukien tuulivoimaloiden jäähdytysjärjestelmien huollot, joita tekee oma porukkansa.

Kauanko olet ollut KL-Lämmössä? Miten olet edennyt nykyiseen tehtävääsi?

Yhdeksäs vuosi on nyt menossa. Olin tätä ennen Mansen Putkessa oppisopimuksella putkihommissa pari vuotta. Siellä päättyi työt, joten hain tänne töihin. Hakuvaiheessa en tiennyt paljoakaan, mitä KL-Lämpö tekee, mutta aiemmista lvi-opinnoista oli työhön tullessa paljon hyötyä, ja niiden ansiosta opin hommat nopeasti.

Mitkä ovat vahvuutesi työssä?

Olen nähnyt vähän kaikennäköistä ja kokemusta on kertynyt melkein kaikesta, mitä KL-Lämpö tekee. Olen aina valmis lähtemään joustavasti hätäkeikoille, ja minulla on rutiinia hoitaa ne nopeasti.

Mikä on parasta työssäsi?

Vaihtelevuus ja työreissut. Eri kaupungeissa on kiva käydä työkeikoilla, ja siihen on myös tottunut vuosien varrella.

Onko mieleen jäänyt jotain erityistä tapahtumaa, sattumaa tai hauskaa tarinaa vuosien varrelta?

Paljon tulee ns. heti-lähtöjä, esim. juuri tuli Lappeenrannan seudulle vaihdinhuolto. Tieto keikasta tuli illalla, ja seuraavana aamuna kuudelta piti aloittaa. Yhdessä päivässä saatiin homma valmiiksi. Tehtailla ylipäänsä hätätilanteet on aina todella kiireisiä. Jos vaihdin ei toimi, voi tulla satojentuhansien tappiot. Nimenomaan vaihdintöissä tulevat isoimmat onnistumisen tunteet.

Mitä teet vapaa-ajalla?

Viimeiset kuusi vuotta on ollut paljon muksujen kanssa touhuilua. Harrastan amerikanautoja ja moottoripyöräilyä. Kaverin kanssa käytiin juuri metsästyskortti suorittamassa, eli metsästysharrastusta olisi tarkoitus päästä aloittelemaan. Kun on paljon reissussa, kotonakin on välillä kiva olla. Meillä on kotona puolivuotias akitan pentu, joka tuo myös sisältöä elämään.

« Takaisin

Jaa: