EtusivuBlogiTekijät toimintamme takana

Maria Dmitrieva

26.09.2019

Mikä on työnkuvasi KL-Lämmössä?

Toimin KL-Lämmössä tuotekehitysinsinöörinä. Teen pääosin erilaisia tuotekehitysprojekteja. Tämän lisäksi työnkuvaani kuuluu asiakkaiden ongelmanratkaisutehtäviä, jotka liittyvät meille tulleisiin näytteisiin (ns. trouble shooting tehtävät), liuotuskokeita ja analyysimenetelmien kehittämistä. Tuurailen laboratorion henkilökuntaa analyysipalvelussa tarpeen mukaan. Toinen roolini on projektipäällikkö Venäjän vientiprojekteissa eli autan silloin kun vaaditaan venäjänkielen osaamista.

Kauanko olet ollut KL-Lämmössä? Miten olet edennyt nykyiseen tehtävääsi?

Aloitin KL-Lämmössä harjoittelijana ja sitten tein opinnäytetyöni vuonna 2014, jonka jälkeen ”jäin” yritykseen töihin. Olen tehnyt vientiprojektiin kuuluvia erilaisia tehtäviä ja tuotekehitysprojekteja sekä olin vuoden ajan laborantin sijaisena.

Olen kotoisin Venäjältä, Pietarista. Ennen muuttamista Suomeen työskentelin neljä vuotta insinöörinä säteilykemianalan tieteellisessä tutkimuslaboratoriossa, jonne pääsin opiskeluni aikana Pietarin Teknisessä korkeakoulussa. Erikoisalani oli nykyaikaisen energiantuotannon materiaalien kemian teknologia. Ensimmäinen ammattini jäi edelliseen elämääni, mutta osaamiset ja kokemus siirtyivät nykyiseen työhöni KL-Lämpöön.

Mitkä ovat vahvuutesi työssä?

Olen luonteeltani vastuuntuntoinen, oma-aloitteinen, itsenäinen, joustava sekä ahkera ihminen. Minulla aina on kova halu oppia uutta ja kehittää. Nämä ominaisuudet auttavat työssäni. Olen valmis joustavasti tekemään kiireellisiä sekä haastavia tehtäviä.

Mikä on parasta työssäsi?

Laboratorion hyvä ilmapiiri. Olemme tavallaan jo "perhe", kun työskentelemme vierekkäin joka päivä kahdeksan tuntia. Tämän lisäksi työssäni parasta on monipuolisuus, vaihtelevuus ja mahdollisuus oppia uusia työhön liittyviä kemian asioita.

Onko mieleen jäänyt jotain erityistä tapahtumaa, sattumaa tai hauskaa tarinaa vuosien varrelta?

Ensimmäinen reissuni työporukan kanssa Kroatiaan Splitiin oli todella hyvä ja hauska. Olin ollut töissä alle vuoden ja pääsin silloin tutustumaan lähes kaikkiin yrityksen työntekijöihin, joita joka päivä ei voi nähdä. Reissun jälkeen jäi todella mukava fiilis, että yrityksessämme on töissä kiva porukka.

Mitä teet vapaa-ajalla?

Minulla on aika paljon tekemistä vapaa-ajalla. Harrastan Latina Solo tanssimista ja öljymaalausta kuvataidekerhossa. Vietän paljon aikaa lapsieni kanssa. Teinipoikani harrastaa jääkiekkoa, joka vaatii minunkin vapaa-aikaani. Pikkupoikani kanssa käyn uimahallissa, liikuntatunneilla ja ulkoilemassa.

Ja totta kai opiskelen suomen ja englannin kieliä. Näitä taitoja ei voi olla ikinä liikaa, aina on mielenkiintoista oppia uutta. Tykkään lukea jotain kevyttä ennen menoa nukkumaan joko suomeksi tai englanniksi.

« Takaisin

Jaa: