EtusivuBlogiTekijät toimintamme takana

Heikki Tiainen

20.03.2019

Mikä on työnkuvasi KL-Lämmössä?

Toimin aluepäällikkönä Itä-Suomen alueella.
Työkuvani käsittää myynnin ja markkinoinnin lisäksi asiakkaiden ongelmatilanteiden ratkaisuja.

Hoidan alueeni näytteenhaut, raportoinnit, tarjoukset asiakkaille sekä tuote-esittelyt. Tarvittaessa teen myös kemikaalipumppauksia, vesijärjestelmien huuhteluita sekä kentällä tapahtuvia vesiarvojen mittauksia.

Kauanko olet ollut KL-Lämmössä? Miten olet edennyt nykyiseen tehtävääsi?

Tulin taloon syksyllä 2006. Eli ensi syksynä 13 vuotta.
Aluksi toimin alueeni alue-edustajana. Taisi olla vuosi 2009, kun toimenkuvani vaihtui aluepäälliköksi.

Mitkä ovat vahvuutesi työssä?

Mielestäni olen pitkäjänteinen, kuunteleva ja luotettava asiakaspalvelija. Palveluvuosien karttuessa olen myös rutinoitunut työssäni.

Mikä on parasta työssäsi?

Parasta työssäni on työn vaihtelevuus. Kentällä tapaa uusia ihmisiä, näkee uusia paikkakuntia ja uusia tehtaita ja rakennuksia.

Olen päässyt näkemään, miten maitopurkki valmistuu. Miten kirjoja tai lehtiä painetaan. Miten autonrengas prässätään. Minkälaisia osastoja keskussairaaloissa on. Minkälainen on makkaratehtaan linjasto. Miten metsäkoneen runkopalkkia maalataan.

Paljon on tullut vastaan kiinteistöjä, lämmönjakohuoneita, IV-konehuoneita. Olen kätellyt satoja huoltomiehiä, kiinteistöpäälliköitä, isännöitsijöitä, kunnossapitopäälliköitä, LVI-urakoitsijoita ja suunnittelijoita.

Välillä on kovat kaulassa, ja seuraavana päivänä hikoilet haalarit päällä kattilahuoneessa.

Onko mieleen jäänyt jotain erityistä tapahtumaa, sattumaa tai hauskaa tarinaa vuosien varrelta?

Tapahtumista ovat lämpiminä muistoina jääneet mieleen KL-Lämmön yhteiset virkistysmatkat ja kokoontumiset. Ulkomaanmatkat Milanoon, Kaunasiin, Splitiin, Saarenmaalle ja Tallinnaan. Ja viimeisimpinä 25-vuotisjuhlat Tahkolla ja virkistysmatka Saimaalle.

Eräs asiakkaan antama palaute on jäänyt mieleeni, ja olen siitä ottanut oppia työhöni. Kyseinen asiakas oli jäämässä eläkkeelle 45 vuoden yhtäjaksoisesta virastaan. Hieroimme vielä hänen viimeisinä työpäivinään kauppoja. Istuskelimme paikallisella ABC:llä kahvilla. Juttelimme mm. suomalaishiihtäjien saavutuksista edellisillä vuosikymmenillä. Kun tuli kaupanteon hetki, tämä varmaan satoja kauppamiehiä nähnyt, pitkän uran tehnyt kaupungin mies sanoi: ”Sinun kanssasi on ollut mukavaa asioida. Et arvaakaan miten mukavaa on tehdä kauppoja, kun ei olla koko aika tyrkyttämässä jonninjoutavaa . Myyt sitä mitä me tarvitsemme.”

Toki muitakin tarinoita on muistissa paljonkin. Tuo nyt tulee ajatuksiin, kun siinä ABC:llä joskus pidän taukoa.

Mitä teet vapaa-ajalla?

Koirien kanssa tulee käytyä lenkillä. Meillä on perheessä kaksi tiibetinspanielia.

Näin talvella hiihtelen ja jos on keliä, retkiluistelu on mieleinen harrastus. Lukeminen on myös lähellä sydäntä.

Kun kevät ja kesä saapuu, ei omakotiasujalla ole tekemisen pulaa. Polttopuut on tehtävä seuraavaksi talveksi. Nurmikot ajettava, pensaat leikattava. Sitten meillä on tuossa tontilla iso kasvihuone, minne aina jotain laitetaan kesäksi kasvamaan. Myös kesämökille on päästävä puuhastelemaan aina kun ehtii.

Meillä on vaimon kanssa vielä kolme tyttöä kotona. Heillä omat harrastuksensa, joten harvoin minulla on vapaa-ajanvietto ongelmia. Ja jos on vaimo on sitä varten, ettei aika käy pitkäksi. Hänellä on aina uusia ideoita takataskussa.

« Takaisin

Jaa: